O ziskoch sa baviť nemusíme, je to už len o prežití. Reštaurácie sa pripravujú na ťažké časy

14. októbra 2020

Už v marci museli vylievať pivo a vyhadzovať jedlo. Teraz reštaurácie opäť tŕpnu a mnohé nevedia, či situáciu ustoja.V reštaurácii neďaleko Ružinovskej nemocnice v Bratislave pred zavedením protiepidemických opatrení obeduje hneď niekoľko desiatok zákazníkov.Od zajtra sa však jej priestory úplne vyprázdnia, vrátane kuchyne. Podnik sa totiž pre nové opatrenia zatvára na neurčito.Reštaurácia už počas marca zakúsila, čo znamenajú straty pri zatvorení prevádzky. Podľa jedného z jej dvoch majiteľov Jakuba Mikulášiho dosahovali niekoľko stoviek až tisíc eur.Keďže opatrenia prišli náhle, reštaurácia, tak ako tisíce ďalších po celom Slovensku, musela doslova vyhodiť veľké množstvo jedla, ktoré sa nedalo spotrebovať. Za obeť padli aj litre piva z už narazených sudov.„Treba pritom myslieť na to, že ďalšia investícia sa spája s opätovným rozbehom podniku. Musíte nakúpiť tovar na varenie, zeleninu, mäso. Pre...

0

Celý článok na www.aktuality.sk
BAportal.sk © 2010-2020 | Všetky práva vyhradené | All rights reserved | BAportal.sk