Kapustnica je dobrá s mäsom i bez neho. Vyskúšajte zaujímavé obmeny tejto tradičnej pochúťky

26.12.20

27. december 2020Rôzne
Správy

Vianočná kapustnica je už zjedená a vy rozmýšľate, že túto skvelú pochúťku pripravíte aj na Silvestra? Nedržte sa zabehanej tradície. Uvarte si kapustnicu na viacero spôsobov!

Zdroj:
TASR

Ak sa rozhodnete pre ktorýkoľvek z receptov, uvarte si poriadne veľký
hrniec. Kapustnica totiž dlhším skladovaním na kvalite vôbec nestráca.
Práve naopak, čím je „stojí“, tým je lepšia.

Vianočná kapustnica

Potrebujeme:

  • 1 000 g kvasenej kapusty
  • 400 g bravčového mäsa údeného
  • 200 g klobásy
  • 50 g sušených húb
  • cesnak
  • bravčová masť
  • cibuľa
  • 300 g zemiakov

Na masti osmažíme na drobno nasekanú cibuľu a pridáme kvasenú kyslú
kapustu. Orestujeme a zalejeme vodou. Do hrnca ku kapuste pridáme celé
klobásy, kus údeného mäsa vcelku a varíme asi jeden a pol hodiny. Potom
klobásy a údené...

0

Celý článok na bratislava.dnes24.sk
BAportal.sk © 2010-2020 | Všetky práva vyhradené | All rights reserved | BAportal.sk