Bratislava 25. apríl – Zlatý Bažant prichádza s úplne novou receptúrou svojho tradičného 12-stupňového ležiaka. Slováci preferujú podľa najnovších prieskumov horkejšie pivo a Zlatý Bažant sa nebojí reagovať na tento trend a po 25 rokoch priniesť úplne novú receptúru. Zlatý Bažant bol doposiaľ známy najmä vďaka svojej sladovej chuti a nižšej horkosti. Nový Zlatý Bažant 12% Slovenský Ležiak prináša excelentnú horkú chuť a vyšší podiel alkoholu, pričom si hrdo zachováva slovenský pôvod - 90 % jeho ingrediencií pochádza zo Slovenska.Chuťové preferencie Slovákov sa menia, a mení sa aj to, čo očakávajú od piva a od ležiakov. Najnovšie prieskumy poukazujú na to, že sladový charakter ležiakov ustupuje pivám s výraznejšou, horkejšou chuťou. Značka Zlatý Bažant preto ako líder na trhu reaguje na tento trend uvedením novej receptúry, ktorá zaujme okrem výraznejšej horkosti (zvýšenie z 24 na 32 EBU)...