14. sep 2023 o 13:39 I
Bratislavčanovi učarovalo kórejské kimči. Za svoje fermentované produkty už získal gastronomického Oscara. Jedna z prvých spomienok Daniela Karasa z detstva je, že ako malý chlapec sedel na gauči v obývačke a jedol kyslú kapustu. Ale až návšteva dnes už neexistujúcej kórejskej reštaurácie v Bratislave pred viac ako desiatimi rokmi ho nasmerovala ku kórejskej špecialite – kimči.
„Jeho chuť mi možno naštartovalo spomienku na kvasenú zeleninu z detstva, ale celkovo komplexnosť chuti kimči bola oveľa silnejšia, obsahovala oveľa viac umami chutí. Bol to pre mňa úplný výbuch chuťových pohárikov,“ spomína Karas. Vtedy sa už profesionálne venoval vareniu a tak už vedel chuť kimči a možnosti, ktoré v kuchyni ponúkalo, patrične oceniť.Z...