Hrozno sa zbiera, aj keď mrzne. V čom tkvie tajomstvo ľadového vína?

21. januára 2021

21. január 2021
KAW
Rôzne
Správy

Mrazivé januárové dni sú skvelým časom na zber hrozna, ktoré sa potom špeciálne spracováva.

Zdroj:
TASR/Radovan Stoklasa

Ak nepatríte do skupiny odborníkov, ale aj tak si radi z času na čas
dáte pohár kvalitného nápoja kráľov, možno vás zaujme, v čom tkvie
tajomstvo ospevovaného ľadového vína.

Vzácne víno

Ľadové víno sa vyrába z hrozna, ktoré sa predtým nechalo
„ošľahnúť“ mrazom. Pokus vyrobiť ho je však vždy lotéria. Strapce
hrozna na takéto vínko sa oberajú, až keď vonkajšia teplota klesne
pod –7 °C.

Vinári sa pri výrobe ľadového moku musia popasovať s viacerými
rizikami. Je totiž možné, že potrebný mráz nepríde, alebo sa dostaví
neskoro. Tiež sa môže stať, že škodcovia...

0

Celý článok na bratislava.dnes24.sk
BAportal.sk © 2010-2020 | Všetky práva vyhradené | All rights reserved | BAportal.sk